newsletter

Studii de caz

Round

Context

Consiliul Judetean Brasov si-a propus in 2007, introducerea unui sistem de comunicare publica cu cetatenii. Proiectul urma sa implementeze infochioscuri in spatile publice din orasele judetului prin care cetatenii sa comuice direct Consiliul Judetean. Toate infochioscurile trebuiau conectate la un punct central de unde se administreaza continutul si in care se strange feedback-ul.

Provocarea

Pentru acest proiect a fost cerut un terminal de exterior, rezistent la intemperii, care sa inglobeze: un monitor pentru proiectii video, loc pentru un afis luminat, ecran sensibil la atingere si un ticker pentru semnalizare. Mai mult, infochioscurile urmau a fi amplasate in spatii publice (piete, trotuare, alei pietonale) iar constructia clasica a terminalelor (cu o fata construita pentru a fi sprijinit de perete), nu reprezenta o varianta.

Solutia

TomTouch a lansat ca raspuns – primul infochiosc cu forma circulara – TomTouch Round. La prima vedere, arata ca o cabina de telefon in forma cilindrica, dar in fapt este un terminal care inglobeaza o plasma high brightness de 42’, un afis backlit de 1.3 m inaltime si in interior, un monitor touchscreen de 21’. Spatiul interior ofera intimitate si protectie celui care navigeaza aplicatia, in timp ce structura exterioara face posibil afisajul din orice unghi este privita.

Pe langa amplasarea de infochioscuri, TomTouch a pus la dispozitie toata infrastructura de retea, inclusiv legarea aparatelor la un server central de unde pot fi monitorizate. Proiectul a fost primul de acest gen din tara, fiind urmat de proiecte similare in mai multe orase.

 

infochiosc Round Brasov
infochiosc Round Brasov

infochiosc Round Brasov