newsletter

Chioscuri custom

Design si proiectare

TomTouch are o experienta neegalata in designul si productia de infochioscuri. Proiectele sofisticate si cerintele speciale ce ridica provocari in productia de infochioscuri reprezinta principalul avantaj competitiv. Mai mult de atat, cu cat este mai complex designul si, implicit, proiectul, cu atat piata apeleaza exclusiv la TomTouch, pentru experienta acestei marci in proiecte speciale interactive.

Certificarea s-a facut natural prin volumul si componenta calitativa a livrarilor, ajungandu-se ca in cadrul portofoliului TomTouch sa nu existe produse de serie, ci in integritate solutii customizate nevoilor si preferintelor clientilor, chiar daca discutam de cantitati considerabile.

1 – Conceptul initial de design

Deja inca din faza incipienta a dialogului cu un potential beneficiar, schitam impreuna criteriile de evaluare a proiectului, oferind consultanta astfel incat conceptele de la care se porneste sa se contureze rapid intr-un cadru concret definit al proiectului.

Aceste discutii initiale pornesc de la bugetul tintit de catre beneficiar, planificarea proiectului, cerintele legate de dotarile cu componente, instalare, eventuala extindere a proiectului, printre alte aspecte ale proiectarii.

Acest prim rezultat ce defineste designul urmarit este unealta ce va ghida intreg procesul de productie si membrii proiectului in timpul acestei dezvoltari. Este un instrument intr-o continua evolutie, pe care TomTouch este bucuros sa-l foloseasca tocmai inspre imbunatatirea lui cu fiecare experienta in parte.

2 – Evaluarea componentelor necesare si modelarea

TomTouch achizitioneaza in consecinta componentele electronice identificate ca fiind necesare, in conformitate cu criteriile de proiectare, testand fiecare astfel de componenta in conformitate cu softwareul specific beneficiarului, asigurand astfel compatibilitatea exacta.

Ulterior acestui proces, evaluat si de catre beneficiar, TomTouch incepe modelarea initiala, folosind componentele si principii de ergonomie, pentru a inchega o matrita de carcasa.

3 – Designul initial si randari

In urma aprobarii setului de  componente, TomTouch produce randarea initiala si desenele mecanice pentru a dovedi amplasarea corecta a componentelor si in acelasi timp pentru a crea beneficiarului un echipament la valoarea estetica dorita de acesta. 

Acesta este un proces iterativ si interactiv unde membrii departamentului de proiectare ai TomTouch lucreaza indeaproape cu beneficiarul si membrii echipei de proiect.

Sunt prezentate multiple optiuni creative, care sunt proiectate in mod constant pentru mai multe scopuri – estetic, usor de implementat si usor de servisat.

4 – Designul mecanic si evaluarea proiectului

Designul initial avanseaza catre un set complet de desene mecanice si randari generate pe computer. Urmeaza o revizuire a proiectarii ulterioare, a desenelor de inginerie rezultate si o lista de eventuale modificari.

Daca este necesar TomTouch evalueaza desenele si produce randari cu o aranjare optima a componentelor in infochiosc, pentru un feedback, eventual aprobare din partea beneficiarului.

Orice modificari sunt inchise cu elementele de ghidare din partea beneficiarului, rezultand intr-un design finalizat si agreat.

5 – Certificarea si constructia prototipului

TomTouch are produsele certificate la OSIM, garantand pe de o parte originalitatea acestor prototipuri infochiosc, si fiind inca o dovada a productiei integrale in Romania – de la concept, design, proiectare si productie.

Totul incepe cu o asamblare initiala in hala de productie de la Brasov a prototipului, ingloband toate componentele. Dupa aprobare urmeaza vopsirea, finisarea si asamblarea finala a primului produs.

Experienta de productie face posibila asamblarea unui prototip in chiar si 2-3 saptamani de la aprobarea designului unui infochiosc.

Activitatea simultana de depunere a documentatiei necesare certificarii prototipului face ca procesul de productie a unui prototip certificat sa nu depaseasca 10-12 saptamani.

6 – Productia si instalarea

In urma livrarii prototipului TomTouch beneficiaza de hala de la Brasov pentru a putea face posibila in scurt timp extinderea productiei la cantitatea vizata, precum si instalarea in tara prin specialistii interni. Nu depindem astfel de parteneriate cu companii ce au o experienta indoielnica si oferim servicii inca de la pregatirea locurilor de amplasare pana la perioade extinse de post-garantie.

design si proiectare infochioscuri